#

Під Києвом поліція спіймала зловмисників, які викрадали людей

14.01.2019 06:46
Під Києвом поліція спіймала зловмисників, які викрадали людей
Фото з місця подій

Вчора, 13 січня, було затримано осіб, які замовили та організували викрадення підприємця на Київщині

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва, працівники Київської місцевої прокуратури №7 спільно з Департаментом контррозвідки, внутрішньої безпеки СБУ та Подільським управлінням поліції затримали двох осіб, які обґрунтовано підозрюються у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині.

Замовниками злочину виявилися 56-річний мешканець тимчасово окупованої території Донецької області та його син, які одночасно є родичами потерпілого.

Зловмисникам було відомо, що після переїзду з Донецької області у 2014 році родина потерпілого залишила на непідконтрольній території свій бізнес та майно. З метою заволодіння вказаним майном, шляхом переоформлення на нових власників, зловмисники вирішили викрасти одного з членів родини.

Для здійснення злочинного плану вони підшукали виконавця, який за 3 600 доларів США погодився здійснити злочин. У ході контролю за його злодіянням, правоохоронці задокументували факт передачі виконавцю авансового платежу у сумі 600 доларів США.

Нагадаємо, що 10 січня на території села Святопетрівське Київської області двоє невідомих викрали людину

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Під час передачі виконавцю другої частини обумовленої суми, батька і сина затримано у порядку ст. 208 КПК України на території міста Києва.

Під час затримання, окрім грошових коштів за викрадення потерпілого, у батька вилучили пістолет Макарова, мобільний телефон, а також пенсійне посвідчення колишнього співробітника ГУ СБУ в Донецькій області.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: