#

Під Києвом в селі замість школи та дитячого садка побудують житловий комплекс

27.07.2018 08:31
Під Києвом в селі замість школи та дитячого садка побудують житловий комплекс

Віта-Поштова - спокійне село під Києвом, котре асоціюється з тихою приміської життям. До недавніх пір місцевим жителям вдавалося жити в злагоді з природою. Але тепер і сюди нагрянули проблеми: житлові комплекси, висотки, а разом з ними - проблеми з водопостачанням, нестача місць у садку і школі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ATMbud".

"Тут у нас планувався дитячий сад на 75 місць і школа, в якій навчатиметься понад 200 дітей, - розповідає Любомир Гайдамака, активіст громадської організації «Сиверка». - Зараз вся ця територія - роздана, а заштриховка - це йде багатоповерхова забудова".

Ділянка, про яку йде мова, знаходиться в оренді у ТОВ «Мелеус». На черговій сесії Віто-Поштової сільради депутати проголосували за зміни в договорі і надали дозвіл на розробку проекту житлового комплексу на 8 п'ятиповерхівок, по 424 квартири в кожній. Крім житлових будинків, проектом передбачена амбулаторія на 220 відвідувачів, яку передадуть в комунальну власність міста.

"Яким законом  передбачена процедура передачі нерухомості в комунальну власність, - обурюється Любомир Гайдамака. - Яким чином буде фінансуватися ця амбулаторія? Якщо в Україні досвід, коли місцева рада фінансує і утримує установа охорони здоров'я? Яким чином ви на 300 кв.м. збираєтеся організувати прийом 220 відвідувачів щодня?".

Проект презентують в будівлі Віта-Поштової сільради 3 серпня в 9 ранку. Всі бажаючі висловити свої пропозиції щодо проекту повинні звернутися до сільради.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: