#

Під Києвом забудовник будує житлові комплекси без дитсадків, доріг і каналізації

16.10.2018 16:23
Під Києвом забудовник будує житлові комплекси без дитсадків, доріг і каналізації
Олексій Кулагін

Жителі села Чайки Києво-Святошинського району купили квартири без об’єктів соціальної інфраструктури, доріг та каналізації

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Стоп корупції", так відбулося через дії недобросовісного забудовника, який вводить покупців житла під Києвом в оману, продає квартири та обіцяє усі зручності.

Забудовник – компанія ТОВ "Девелоперська компанія "Омокс" в особі її власника і керівника Олексія Кулагіна, яка є виконавцем проекту забудови житлового комплексу "Соцтаун".

Житло зведи в рекреаційній зоні, а каналізаційний стік з усього комплексу зливають в найближчий ліс. Активісти побували у Києво-Святошинській РДА та Петропавлівсько-Борщагівській сільській раді.

Журналістам вдалося з’ясувати, що власники ТОВ "Омокс", подружжя Кулагіних, розпродають житло на сотні мільйонів гривень, ще й намагаються "зекономити" кошти, призначені для будівництва об’єктів соціальної інфраструктури, що було основною умовою для отримання дозволу на оренду земельних ділянок під забудову та численні дозволи на виконання робіт і здачу житлових будівель в експлуатацію.

Ми поспілкувались із місцевими посадовцями та дізнались, що забудовник пересварився з усіма своїми партнерами та місцевою владою. Кулагін використовує кишенькових архітекторів під час проектування і з комплексної забудови з’являються лише багатоповерхівки, а покупцям продають житло з неіснуючими школами та дитсадками.

Окрім того, з мешканців двічі здирають гроші – платню за прибудинкову територію і за неї ж, як за парковку. А під паркування використовують частину дороги загального користування. З’ясувалось, що забудовник звів школу і дитсадок, проте не передав їх у комунальну власність, а продав у приватні руки й тепер активно просуває питання фінансування сільрадою побудови навчально-виховних закладів на орендованій ним землі у Білогородці. А на останній сесії сільради з подачі голови йому висловили недовіру, як очільнику комітету з питань будівництва та інфраструктури і зняли з посади.

Олексій та Олена Кулагіни є фігурантами ряду кримінальних проваджень, зокрема, Головним слідчим управлінням СБ України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ст. 197-1, 364, 364-1, 366 та 441 КК України.

В ході досудового слідства отримано дані щодо зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Омокс" (керівник і співвласник – Кулагін О.В., співвласник – Кулагіна О.Г.) при проведенні будівельних робіт на земельних ділянках, розташованих на території Києво-Святошинського району Київської області.

Водночас Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно та грошові кошти Кулагіна Олексія Володимировича та Кулагіної (Кондрашевської) Оксани Георгіївни, майно та грошові кошти, що належать ТОВ "Омокс".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: