#

Під обстрілами в Ірпені дві жінки випікали хліб для голодних містян (ВІДЕО)

15.04.2022 09:32
Під обстрілами в Ірпені дві жінки випікали хліб для голодних містян (ВІДЕО)
Фото героїнь із Ірпеня

Мешканки Ірпеня Таня та Леся під перехресним вогнем пекли хліб при світлі ліхтариків, щоб нагодувати тих, хто опинився під російською окупацією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН".

Кореспондентка ТСН під час марафону "Єдині новини" поспілкувалася з двома жінками, які залишилися працювати в супермаркеті в Ірпені від першого дня повномасштабного наступу, попри страшенні обстріли, аби люди, які не змогли евакуюватися, мали доступ до їжі.

До супермаркету в Ірпені військові заходять по паролю, який змінюють щоразу. Усередині їх зустрічають адміністратор магазину Таня та пекар Леся. Понад місяць ці дві жінки і ще кілька їхніх колег були під перехресним вогнем.

Поїхати з міста, яке постійно кришила важка артилерія, не могли, адже розуміли, що від них залежить не одне життя. Жінки роздавали магазинні товари голодним містянам, і при світлі ліхтариків, аби не привертати увагу окупантів,  пекли хліб.

Лесі довелося самостійно розраховувати кількість інгредієнтів, аби випікати за раз не 40 хлібин, а одразу максимальну кількість – 80, і освоїти тістоміс. У цьому магазині тепер вже найліпші подруги і жили.

Вони працювали щодня поки не закінчилося борошно і майже закінчилося паливо у генераторі. І ось тоді жінки познайомилися з військовими Котом, Паровозом і Одесою.

Спочатку провізію на позиції військових доставляв волонтер Володимир, а далі вояки намагалися її доправити дівчатам. Тому військові попри ризики, попри постійні обстріли брали паливо та продукти і пішки приблизно чотири кілометри несли в магазин. Далі дівчата пекли, їхні колеги робили консерви з риби, і під прикриттям українських військових роздавали людям, чим займаються і зараз.

Нагадаємо, що 14 березня міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив, що Товариство Червоного Хреста передасть Ірпінській громаді нові екскаватори.


Читати "Моя Київщина" у Telegram