#

Під Обуховом врятували лебедя (ФОТО)

26.11.2018 08:33
Під Обуховом врятували лебедя (ФОТО)
Врятований лебідь

Всю ніч з 24 на 25 листопада в селі Семенівка під Обуховом рятувальники ловили самотнього лебедя

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Kyiv Animal Rescue Group у Facebook, операція з вилову лебедя, який залишився на великому замерзлому озері тривала усю ніч. Порятунок ускладнювався тими обставинами, що частина озера була покрита відносно міцним льодом, по якому можна було ходити, а ось іншою частиною водойми можна було переміщатися тільки за підтримки човнів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Незважаючи на стару травму крила і те, що високо і далеко полетіти лебідь не міг, він успішно переміщався на 100-200 метрів уздовж водойми. Після серії перельотів лебідь зник в очеретах, де його довго шукали, але він потім знову вийшов на відкритий простір. Для того, щоб відловити лебедя, довелося обережно підходити до нього з чотирьох сторін і, коли він підлітав, намагатися накрити сачком в повітрі. Це вийшло далеко не з першого разу.

Перший раз накритий сачком лебідь перевернув двох рятувальників, вдаривши їх об лід і все ж зміг втекти. Але в кінці-кінців, ретельно спланувавши черговий підхід, лебедя вдалося накрити сачком.

У Межигір'я до національного парку, він був доставлений тільки 0 7:30 ранку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: