#

Під стінами Верховної Ради медики Київщини вимагали приєднання до медичної реформи (ФОТО)

06.10.2018 07:01
Під стінами Верховної Ради медики Київщини вимагали приєднання до медичної реформи (ФОТО)

У п'ятницю, 5 жовтня під стінами Верховної Ради більше сотні медиків екстреної медичної допомоги з Київської області зібралися на мітинг

Про це повідомляє власний кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

На мітинг медики Київщини привезли старі УАЗи, щоб звернути увагу влади на транспорт, яким вони користуються щодня.

"Ми вимагаємо, щоб реформа стосувалась усіх областей країни і нас забезпечили новим транспортом, медичним обладнням та формою. Також нам необхідне зміцнення матеріально-технічної бази – ремонту філій", заявив керівник "Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Курмишов. Він додав, що працівники вимагають такош збільшення зарплати майже удвічі, оскільки зараз лікар "швидкої" отримує близько 4 тисяч гривень.

Кілька днів тому Кабінет міністрів виділив майже мільярд гривень. Так, з 2019 року у Вінницькій, Тернопільській, Полтавській, Донецькій, Одеській, та Київській областях діятиме пілотний проект реформи екстреної медичної допомоги. Ще 25 вересня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що на цю галузь у проекті бюджету вже закладено майже мільярд гривень.

В МОЗ зазначають, що на ці гроші фельдшери бригад "швидкої" будуть відправлені на курси підвищення кваліфікації, де вони зможуть здобути професію парамедика. Ці кошти також мають піти на придбання нових карет швидкої допомоги. Ще 50 автівок швидкої Україна отримає від Китаю безкоштовно.

Та поки одні будуть отримувати нові автомобілі, інші –чекатимуть своєї черги.

Відреагували на мітинг і народні депутати – вимоги мітингувальників підтримали Ірина Сисоєнко і Ігор Шурма.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: