#

Підприємиця з Ірпеня розказала, як відбудовує вщент зруйнований бізнес (ФОТО)

16.12.2022 14:30
Підприємиця з Ірпеня розказала, як відбудовує вщент зруйнований бізнес (ФОТО)
Наталія Короткіна

Підприємиця з Ірпеня Наталія Короткіна поділилася своєю історією відбудови з 0 зруйнованого рашистами бізнесу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Економічну правду".

Шість років тому Наталія Короткіна вирішила започаткувати власну справу і відкрила в рідному місті піцерію. Бізнес вдалося запустити без зайвих складнощів. Він успішно працював до початку локдауну, спричиненого пандемією Covid-19.

Карантинні обмеження позбавили можливості обслуговувати клієнтів всередині піцерії, тому заклад почав працювати лише на доставку. У приміщенні, що звільнилося, Наталія відкрила продуктовий магазин та розмістила дві закриті кухні – з виготовлення тортів на замовлення та напівфабрикатів, які продавала у власному магазині. У новому форматі бізнес почав повноцінно працювати в серпні 2021 року.

З початком російського вторгнення, 26 лютого, Наталія з літньою мамою виїхала в Житомирську область, а її чоловік Ігор, який за два дні до цього поїхав на роботу в Гостомель, потрапив в окупацію.

Після звільнення міста від рашистів Наталія з чоловіком поспішили перевіряти свої піцерію та кондитерську. На жаль, весь їхній бізнес був ущент зруйнований. Приміщення та все обладнання повністю згоріли. Також було пошкоджено половину будинку, де жило подружжя, а гараж згорів дотла.

Після повернення родина Наталії тимчасово оселилася в друзів у Гостомелі. Щодня сім’я їздила в Ірпінь, де потроху відновлювала власне житло.

Згодом у Наталії з’явилася можливість повернутися і до бізнесу. Жінка обрала для роботи нове приміщення, яке теж зазнало пошкоджень, але перебувало в кращому стані, ніж ущент зруйнований старий заклад. Наталія поділилася:

Я розуміла, що маю продовжувати. Якщо я перебуваю тут, у місті, то повинна бути корисною та робити свою справу, а не сидіти і на щось чекати. Моїй країні потрібна допомога, я повинна працювати, щоб відбудовувати бізнес та займатися благодійністю.

Наразі підприємиці вдалося відновити роботу лише продуктового магазину. На його перезапуск сім’ї знадобився місяць. Новий магазин розташований у найбільш постраждалому районі Ірпеня, тож зараз там відвідувачів значно менше, ніж було до війни. Підприємиця розповіла:

Тут часто бувають міжнародні делегації, щоб на власні очі побачити жахливі наслідки та масштаби війни. На відміну від центру міста, у нашому районі не дуже людно. Більшість мешканців ще не повернулися.

Також жінка почала шукати приміщення, щоб знову відкрити піцерію та кондитерську, однак через активні ракетні обстріли об’єктів критичної інфраструктури та їхні наслідки ці плани вона поки відклала.

Нагадаємо, що в Ірпені на Гостомельському шосе зносять ще один будинок, також демонтаж будинку триває на вулиці Миру.


Читати "Моя Київщина" у Telegram