#

Підстав для припинення вакцинації немає, – заступник МОЗ

30.05.2022 09:31
Підстав для припинення вакцинації немає, – заступник МОЗ
Фото з мережі Інтернет

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Кузін заявив, що жодних підстав для припинення вакцинації проти COVID-19 немає 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Вакцинація від коронавірусної хвороби продовжується в усіх регіонах України, за винятком Донецької та Луганської областей. Ігор Кузін заявив, що жодних нормативних, юридичних чи організаційних підстав для припинення вакцинації немає. Звісно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури.

Він пояснив, що до повномасштабної війни працювало більше ніж 3,5 тисячі пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації і 1400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення. Наразі тисяча пунктів щеплень, майже тисяча мобільних бригад і близько 350 масових центрів вакцинації закрито з міркувань безпеки та через переорієнтацію медичних працівників. Це, безумовно, впливає на темпи вакцинації. До 24 лютого проводилося близько 100 тисяч щеплень щодня. Тепер — 50–60 тисяч за тиждень.

Головний державний санітарний лікар розповів:

Наразі використовуються дві вакцини — CoronaVac і Pfizer. Вакцин Moderna та AstraZeneca у країні немає, і найближчим часом використовуватися вони не будуть, бо в нас вистачає перших двох.

Ігор Кузін також додав, що наразі додатково працюють бригади, які вакцинують внутрішньо переміщених осіб та людей, які живуть у віддалених районах у західному напрямку.

Нагадаємо, що Андрій Нєбитов та Олексій Кулеба побували у прикордонних зонах Київської області, зокрема, у Чорнобилі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook