#

Піщанська сільрада об’єднається з Білою Церквою

31.08.2018 16:02
Піщанська сільрада об’єднається з Білою Церквою

Учора, 30 серпня, виконавчий комітет Піщанської сільської ради звернувся до Білоцерківської міської ради з проханням розглянути дане питання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

Депутати Білої Церкви одноголосно підтримали це рішення.

За словами голови Піщанської сільської ради Василя Музики, у травні Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким можуть об’єднуватися громади з містами обласного значення, які межують територіями. Тому територіальна громада села звернулася до депутатів Білої Церкви з проханням підтримати рішення про об’єднання.

Міський голова Геннадій Дикий відзначив, що це європейська та світова практика, коли навколо міст, де проживає більше 100 тис. жителів, утворюються агломерації, адже жителі сіл їдуть до міста на роботу, діти користуються освітніми навчальними закладами міста, а містяни їдуть до сіл відпочивати.

«Це об’єднання дасть поштовх для розвитку територіальним громадам як міста Біла Церква, так і села Піщана, і в цілому – Білоцерківській об’єднаній територіальній громаді», - сказав міський голова Геннадій Дикий.

Відзначимо, що у Піщанській сільраді проживає 1 100 людей. З інфраструктури рада має школу І-ІІІ ступенів, дитячий садок. Є також амбулаторія сімейної медицини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: