#

Після значного опромінення радіацією на межі бунту окупанти покинули територію Чорнобильської АЕС

01.04.2022 09:25
Після значного опромінення радіацією на межі бунту окупанти покинули територію Чорнобильської АЕС
Фото з мережі Інтернет

Російська війська покинули зону ЧАЕС та залишили документ, де стверджують, що вони п'ять тижнів "охороняли" даний об’єкт

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "5.ua", це повідомила пресслужба "Енергоатому". 

У повідомленні було сказано наступне:

Остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС, окупанти склали і підписали "акт приймання і передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції".

У "документі" стверджується, що претензій з боку адміністрації об'єкта, що охороняється, щодо російських військ нібито немає. Також там було вказано, що окупанти начебто "охороняли" станцію.

Крім того, в "Енергоатомі" повідомили, що захопивши Чорнобильську АЕС, російські окупанти не врахували, що проти радіації вони безсиллі. І тепер змушені відступити з цього регіону, отримавши значну дозу опромінення.

Тепер же окупанти вирішили покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич. Цю інформацію підтвердили в "Енергоатомі". Там зазначили, що намір покинути ЧАЕС загарбники зранку 31 березня озвучували українському персоналу станції.

Після цього вони двома колонами вирушили в бік українсько-білоруського кордону. Інформацію про те, що колона з Чорнобиля вже на території Білорусі, підтвердили і тамтешні ЗМІ.

У повідомленні "Енергоатому було зазначено:

Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали забиратися звідти.

Нагадаємо, що 30 березня член Громадської Ради у Держаагентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Емельяненко написав про відправку чергової партії опромінених радиацією російських терористів із захопленої Чорнобильської АЕС у білоруський центр радіаційної медицини у Гомелі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: