#

Поблизу Іванкова можуть облаштувати сміттєвий полігон за кошти від будівництва СВЯП

12.06.2019 15:49
Поблизу Іванкова можуть облаштувати сміттєвий полігон за кошти від будівництва СВЯП
Сміттєзвалище у Іванківському районі

Іванківська селищна рада розраховує на фінансову допомогу від будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива, яка необхідна для будівництва та узаконення сміттєвого полігону

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевВласть"близько, для реалізації проекту потрібно 40 млн грн.

Олександр Поліщук розповів, що поблизу селища є напівлегальний полігон, який увійшов до переліку об'єктів для фінансування за рахунок ядерного сховища. На цей об'єкт виготовлена ​​проектно-кошторисна документація, необхідно близько 40 млн гривень. Земля під ним знаходиться у комунальній власності, а сам полігон потрібно узаконити.

Він додав, що проектом передбачено встановлення сортувальної лінії, огорожі та освітлення. Але поки головною проблемою залишається робота щодо активізації населення.

"Часто виникають проблеми зі стихійними звалищами, шукаємо по ярах сміття, яке викидають місцеві жителі. Складно привчити, що за вивіз сміття потрібно платити, всі хочуть безкоштовно. Намагаємося переконувати, що потрібно укладати договори з нашим підприємством. У багатоквартирних будинках простіше – там стоять контейнери і договір укладено автоматично. Від приватного сектора організований централізований вивіз сміття один раз в тиждень", - говорить він.

Також голова зазначив, що крім вирішення питання зі сміттям, на території є ще одна глобальна проблема – очисні споруди.

"Ми забруднюємо річку Тетерів. Я на посаді дев'ятий рік і весь цей час триває епопея з виділенням коштів на реконструкцію очисних споруд. У 2010 році був виготовлений проект за рахунок району, обіцяли гроші, але таких сум там немає. Були переговори з Міністерством екології. Одного разу вдалося "вибити" частина суми, але нам їх передали 23 грудня - за 5 днів будуйте очисні споруди. Звичайно, ми не встигли їх освоїти. Тому, як і раніше, чекаємо. Тепер уже від ЦСВЯП", - резюмував він.

Нагадаємо, що 11 червня у Ставищенському районі відбулося відкриття полігону твердих побутових відходів, на будівництво якого було витрачено близько 18 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: