#

Податківці Київщини ініціювали ІТ-проект для школярів

25.06.2019 16:11
Податківці Київщини ініціювали ІТ-проект для школярів
Олексій Кавилін

Завдяки податківцям Київщини буде реалізовано проект для школярів, який покликаний інформувати підростаюче покоління про необхідність сплати податків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на виступ політолога Петра Олещука в ефірі телеканалу "Рада".

Українській державі потрібно активніше брати участь в розвитку громадянського суспільства, а шлях до цього лежить через виховання відповідального громадянина.

"Бути громадянином – це досить відповідальна робота. Наприклад, такі елементарні речі, як сплата податків. Переважна частина громадян досить слабо собі уявляє - що таке податки, як вони їх платять, чому вони їх платять, чому їх треба платити, як їх треба платити", - пояснив політолог.

У якості одного з успішних прикладів того, як державні органи допомагають в розбудові громадянського суспільства, Олещук призводить ініціативу Олексія Кавиліна – голови фіскальної служби у Київській області.

"Київська обласна податкова на чолі з Олексієм Кавиліним стала ініціатором створення цікавого ІТ-проекту для молодших школярів зі сплати податків. Реалізацією ідеї займатиметься Інститут податкових реформ. Передбачається досить велике охоплення – близько 26 тисяч учнів – їм уже пояснюють, що таке податки, оподаткування, принципи, основи", - заявив він.

На думку Олещука, IT-курс з фінансової грамотності, в розробці якого бере участь Олексій Кавилін у  якості експерта, має велике значення для виховання майбутніх поколінь.

"І це важливо. Тому що громадянин повинен знати, що таке податки, навіщо він їх платить і як їх потрібно правильно платити. Податки, голосування, ідеологія – все це повинна включати підготовка громадянина до політичного і не тільки політичного життя", - резюмував Петро Олещук.

Нагадаємо, що працівники Київської митниці ДФС у "Борисполі" вилучили 30,4 кг бурштину вартістю понад 10 тисяч євро, який намагалися вивезти до Китаю.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: