#

Податківці Київщини розпочали два кримінальних провадження у фармацевтичній галузі

12.09.2018 13:58
Податківці Київщини розпочали два кримінальних провадження у фармацевтичній галузі

10 вересня працівники ДФС у Київській області повідомили про відкриття двох кримінальних проваджень у фармацевтичній галузі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ДФС Київської області у Facebook.

У ході відпрацювання суб’єктів фармацевтичної галузі у поточному році, за матеріалами оперативних працівників, розпочато 2 кримінальні провадження.

Перше за ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків службовими особами підприємств, що здійснюють діяльність у фармацевтичній галузі. Друге за ч. 2 ст. 364 КК України стосовно службових осіб Благодійної організації, які використовуючи пільги в оподаткуванні при імпорті гуманітарної допомоги, ввозили на митну територію України лікарські засоби для подальшої реалізації і отримання прибутку та службових осіб комунального закладу, які зловживаючи службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, використовували лікарські засоби не за призначенням.

У рамках кримінальних проваджень, пов’язаних із порушеннями податкового законодавства у фармацевтичній галузі, що кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 КК України, проведено слідчі дії (обшуки), за результатами яких вилучено бухгалтерські документи, документи фінансово-господарського характеру, чорнова бухгалтерія, медичне обладнання, грошові кошти у розмірі 5,2 млн грн, комп’ютерну техніку, печатки, штампи нерезидентів, бланки з відтисками печаток нерезидентів, договори з ФОП, чекові книжки ФОП, чекові книжки нерезидентів, близько 1 кілограма золота (в банківських злитках та монетах) в гривневому еквіваленті по курсу НБ України на суму понад 1 млн грн, цінні папери, орієнтовною вартістю в гривневому еквіваленті понад 1,5 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: