#

У директора однієї з ювелірних компаній з Іванкова вилучили прикрас на суму 150 млн грн (ФОТО)

06.12.2018 16:22
У директора однієї з ювелірних компаній з Іванкова вилучили прикрас на суму 150 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 6 грудня, у ДФС Київщини повідомили про проведення обшуків та вилучення понад 44 тисяч ювелірних виробів, які за даними слідства житель Київщини ввіз на територію України незаконно

Про це повідомляє портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ДФС у Київській області у Facebook.

Податківці Київщини здійснюють досудове розслідування кримінального провадження щодо порушення фізичною особою-громадянином України, податкового та митного законодавства, що полягало у переміщенні із Турецької Республіки поза митним контролем Київської митниці ДФС ювелірних виробів із золота у загальній кількості 51 кг, орієнтовною вартістю 33 млн грн, та кваліфікується за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Зокрема, Перший заступник начальника ГУ ДФС у Київській області Євген Азаров зазначив, що слідчими СУ ФР ГУ ДФС у Київській області, за участю оперативних працівників фіскальної служби області під процесуальним керівництвом прокуратури області, в рамках кримінального провадження вилучено вироби із золота, походження яких документально не підтверджується, та є достатньо підстав вважати, що дані вироби ввезені на територію України поза митним контролем.

У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що дана фізична особа реалізує завезені поза митним контролем дані ювелірні вироби в спеціалізованих магазинах, розташованих на території Києва та Київської області.

В рамках кримінального провадження, на підставі відповідних судових рішень за адресами зазначених вище спеціалізованих магазинів, проведено 29 обшуків, в ході яких виявлено та вилучено у сумарній кількості 44 тис 500 ювелірних виробів загальною вагою 345,2 кг, орієнтовною вартістю 150 млн грн, походження яких документально не підтверджується, що свідчить про налагоджену систему з незаконного переміщення на територію України ювелірних виробів.

Після проведення ряду експертиз та контрольно-перевірочних заходів, які вже призначені в рамках провадження, буде прийнято рішення по суті кримінального провадження.

Порталу "Моя Київщина" стало відомо, що виготовленням та оптовою торгівлею ювелірними виробами займався ФОП МУЗИЧЕНКО ЮРІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ, який за даними сервісу "YouControl", зареєстрований у смт Іванків. Варто додати, що Юрій Музиченко є керівником ТОВ "Столична ювелірна фабрика".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: