#

Поліцейські Київщини повідомили про підозру митрополиту УПЦ за виправдовування збройної агресії рф

06.10.2023 11:32
Поліцейські Київщини повідомили про підозру митрополиту УПЦ за виправдовування збройної агресії рф
Фото з місця події

Правоохоронці Фастівського управління поліції повідомили про підозру керівнику однієї з єпархій УПЦ (МП) на Черкащині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Стало відомо, що у червні священнослужитель записував та викладав у мережу відео з висловлюваннями, які спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а також мають ознаки підбурювання громадян до розв’язання міжконфесійних конфліктів.

Крім того, відеозаписи містять негативне ставлення до органів державної влади, правоохоронних структур, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

Також встановлено, що зловмисник є підозрюваним у скоєнні аналогічного кримінального правопорушення та перебував під цілодобовим домашнім арештом.

За фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями [ч. 1 ст. 161 ККУ], за процесуального керівництва Фастівської окружної прокуратури, слідчі повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що російському командиру повідомили про підозру за вбивство цивільного на Бучанщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram