#

Поліція Київщини втретє затримала небезпечного кримінального авторитета

19.08.2018 16:28
Поліція Київщини втретє затримала небезпечного кримінального авторитета

43-річного "злодія в законі" Джавіда Мамедова, відомого в кримінальних колах під прізвиськом "Дато Агджабедінський",  втретє затримали співробітники поліції Київської області

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Лівий берег".

"Вчора ввечері працівники поліції Київської області затримали "злодія в законі", 1985 р.н., кримінальне прізвисько "Дато Агджабедінській". Цей "турист" затримувався і раніше правоохоронцями Києва та Львова в травні поточного року, і щодо нього вже приймалося рішення про видворення з території України із забороною в'їзду на 3 роки. Але він знову прибув в нашу країну, і він тут такий не один виконавець завдань ФСБ: десь ховаються такі гастролери, як "Нодар Руставський", "Антимос", "Паата Кутаїський", "Лаша Сван", "Куцу" і ін.", - написав заступник голови Нацполіції В'ячесав Аброськін.

За його словами, практично кожному з "злодіїв в законі" заборонено в'їзд в Україну.

"Ми їх затримуємо, поміщаємо згідно з рішенням суду в пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, і потім нове рішення апеляційної інстанції - і їх звільняють, адже це "негуманно", - додав Аброськін.

"На моє особисте переконання, ФСБ РФ дає їм завдання і використовує їх для дестабілізації в Україні, як дійсно один з елементів гібридної війни. В іншому випадку не можу пояснити таку любов до нашої держави", - висловився Аброськін.

Нагадаємо, в липні повідомлялося, що "Дато Агджабедінського" вдруге за два місяці депортували з України. Незважаючи на те, що йому заборонили в'їзд на територію України протягом трьох років, він знайшов спосіб повернутися і приїхав до Трускавця, де його і затримали оперативники. Два місяці до цього він був затриманий правоохоронцями в Київській області і примусово видворений за межі України.

"Дато Агджабедінський" є лідером одного із злочинних угруповань (так званої "злодійської опозиції"), що діє в кількох країнах, в тому числі в Україні, Росії та Грузії. У 2012 році Джавід Мамедов був "коронований" в Греції. Він був неодноразово судимий за тяжкі злочини, а в травні 2018 року його депортували з України, заборонивши в'їзд в країну на три роки. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: