#

Поліція показала жахливі кадри розстрілу автівок у Гостомелі (ФОТО, ВІДЕО)

28.09.2022 18:20
Поліція показала жахливі кадри розстрілу автівок у Гостомелі (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Прокуратура Києва повідомила про підозру п’ятьом військовослужбовцям рф, які брали участь у розстрілі цивільних автомобілів з мирними мешканцями у Гостомелі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Всього окупанти розстріляли 10 цивільних автомобілів з мирними мешканцями у смт Гостомель. Їм заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Як установило слідство,  25 лютого 2022 військовослужбовці зведеного загону підрозділів Росгвардії в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської упродовж шести годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними мешканцями, які намагалися виїхати із зони бойових дій у напрямку Києва. Внаслідок обстрілів загинуло п’ятеро людей, ще шестеро отримали поранення.

Слідчі встановили 11 потерпілих та 41 свідка, а також отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем злочину, а також відеозапис свідка жахливих подій. Наразі ідентифіковано п’ятьох військовослужбовців РФ – це командир підрозділу ЗМОП РФ по Красноярському краю, його заступник та військовослужбовець із числа командного складу управління Росгвардії по Красноярському краю, які віддавали злочинні накази стріляти по цивільним, а також двоє військовослужбовців ЗМОП та Росгвардії.

Нагадаємо, що прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Київщини, який співпрацював із окупантами.

На зображенні може бути: 4 людини та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 5 людей та текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook