#

Поліція розпочала тотальний контроль перевізників

22.07.2018 10:53
Поліція розпочала тотальний контроль перевізників

21 липня на всіх автодорогах України силами Нацполіції та транспортної інспекції розпочався тотальний контроль всіх перевізників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Володимира Омеляна у Facebook.

20 липня відбулася нарада у Міністерстві інфраструктури України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників.

Було вирішено:

  • з 21 липня почати тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції всіх перевізників;
  • у випадку відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів – конфіскація транспортного засобу;
  • якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський – перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 000 грн штрафу;
  • 26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову Уряду, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Як повідомляє Патрульна поліція України, лише за 20 липня внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло 26 людей, троє – на Київщині.

Водночас у червні цього року на дорогах загинуло 223 людини, 2,5 тисячі отримали травми. Загалом з початку року 1237 людей загинули у ДТП, травми отримали 12,8 тисяч громадян.

Домовилися з легальними перевізниками:

  • всі працюють в правовому полі, сплачують податки, в рівних умовах;
  • з 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та нацполіція і в якому реєструватиметься вся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо.
  • з1 січня 2019 р. введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог.
  • готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів.
Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: