#

На Хмельниччині викрили трьох жителів Київщини, які переправляли гроші з росії (ФОТО)

30.08.2022 10:00
На Хмельниччині викрили трьох жителів Київщини, які переправляли гроші з росії (ФОТО)
Фото з місця події

Правоохоронці Хмельниччини викрили групу осіб – трьох жителів Київської області, яка налагодила злочинну схему переправлення коштів з рф через використання заборонених в Україні електронних платіжних систем і мережі ботоферм

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Хмельницької області" у Facebook.

Зловмисник створили мережу анонімних інтернет-платформ, через які приймали "замовлення" на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей з небанківських заборонених платіжних систем рф. Сему використовувала ворожа агентура, отримуючи гроші від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України.

В оселях фігурантів поліцейські провели обшуки, де виявили комп’ютерну техніку, більше тисячі SIM-карт російських операторів зв’язку, на які реєструвалися електронні рахунки платіжних систем, та "чорнову" документацію. Також було виявлено понад 1,2 мільйона гривень готівкою.

У результаті слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Київщині посадовці вимагали 100 тис грн хабаря за надання бази відпочинку для переселенців


Читати "Моя Київщина" у Telegram