#

Поліція затримала адвокатку, яка видурила 39 тис дол у власника клініки

18.11.2021 18:45
Поліція затримала адвокатку, яка видурила 39 тис дол у власника клініки
Фото з місця події

Правоохоронці затримали адвокатку та посередника, які привласнили $39 тис. стоматологічної клініки на Київщині, прикриваючись неіснуючими зв'язками в СБУ та Офісі генерального прокурора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у вересні 2021 року адвокатка, представляючись головою громадської організації "Антикорупційний комітет при Президентові України", запропонувала директору стоматологічного центру на Київщині свою допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з перевіркою в його медичному центрі.

Вона повідомила підприємцю, що нібито співпрацює з СБУ і може організувати підтримку з усіх питань під контролем її співробітників. Також жінка заявила, що перевірки ініційовані "кримінальним авторитетом" на прізвисько "Журавель". А також, що він нібито планує диверсію у медичному центрі із застосуванням бойових гранат.

Для захисту юристка запропонувала директору центру надати їй 30 тис дол США, які вона начебто передасть до СБУ. Крім того, для недопущення у подальшому таких дій щодо медичного центру підприємець мав щомісячно передавати їй по 2 тис дол США. 

Також жінка повідомила підприємцю неправдиві дані про кримінальне провадження стосовно нього. Вона запевнила його, що має особисті зв’язки в Офісі Генерального прокурора та пообіцяла вирішити питання за 5 тис дол.

У результаті підприємець передав адвокатці обумовлену суму коштів – 37 тис дол США. Жінку затримали після одержання чергового траншу від директора стоматологічного центру у сумі 2 тис дол США. Загальна сума коштів, якими заволоділи фігуранти, становить 39 тис дол США.

Нагадаємо, що колишній в.о. начальника управління Держкомзему одного з районів Київщини може потрапити за ґрати через значні махінації із присвоєнням земельних ділянок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram