#

Полковник Вдовиченко розповів про підготовку 72 бригадою оборони Києва напередодні 24.02.22 (ФОТО)

23.02.2024 11:30
Полковник Вдовиченко розповів про підготовку 72 бригадою оборони Києва напередодні 24.02.22 (ФОТО)
Олександр Вдовиченко

Полковник Олександр Вдовиченко розповів про підготовку 72 ОМБр ім Чорних Запорожців напередодні повномасштабного вторгнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Вдовиченка у Facebook.

20 лютого 2022 року, комісія Командування СВ на чолі з генерал-майором Анатолієм Баргилевичем, прибула в 72 окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців для перевірки готовності бригади до виконання бойових завдань, та в подальшому клопотанні перед вищим керівництвом на висування підрозділів в напрямку столиці. З надією все ж таки отримати дозвіл на висування.

Проте, ситуація виявилася не такою простою, як здавалося на перший погляд. Один із командирів бригади, підполковник, зазначив, що їхній стан і знаходження в ППД не дозволяють їм ефективно захищати Київ. 

У такий момент, важливо було знайти внутрішній компроміс та шлях до подальшої дії. Після внутрішнього обговорення і спілкування з колегами, командир бригади прийняв рішення про висування підрозділів на захист столиці. 

З 21 лютого 2022 року бригада "Чорні Запорожці" розпочала висування на Київ із завданням захистити столицю від ворожого наступу. Цей важливий крок став виявом справжньої відданості та патріотизму українських військових, які готові були пожертвувати своїм життям за благо рідної країни.

Слід відзначити, що подвиг бригади "Чорні Запорожці" став символом єднання та солідарності всього українського народу у важкій боротьбі за свободу та незалежність. 

Нагадаємо, що офіцер 114 бригади ТРО Київщини Слободяник розповів про створення територій оборони.


Читати "Моя Київщина" у Telegram