#

Пологове відділення броварської лікарні отримало близько двохсот пакунків малюка

02.02.2021 19:40
Пологове відділення броварської лікарні отримало близько двохсот пакунків малюка
Фото з місця події

Нещодавно пологове відділення Броварської багатопрофільної клінічної лікарні отримало 90 пакунків малюка, ще 100 отримали 1 лютого

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуна Бровари".

Як зазначила завідуюча пологовим відділенням Марія Островерха, наявних комплектів для малюків на цей час достатньо. Водночас, коли вони будуть закінчуватися, установа одразу зробить запит на нову партію.

Підстав для будь-яких затримок у пологовому відділенні не бачать. Мовляв, останню партію отримали на наступний день після поданої заявки.

Начальниця управління соціального захисту населення Броварської міської ради Алла Петренко розповіла, що їхнє відомство окремо отримало 14 пакунків. Це – резерв. Мовляв, батьки отримують пакунки в пологовому відділенні, але якщо з якихось причин цього не сталося, то видаватимуть із зазначеного резерву в управлінні.

Як зазначають у пологовому відділенні та в управлінні соцзахисту, в пакунку склад оновлений. Він був затверджений наказом Мінсоцполітики у листопаді 2020 року. Видаватимуть комплекти протягом 30 днів після народження дитини.

Як розповіла Алла Петренко, наразі мами забирають лише пакунки малюка. У випадку, якщо їх не буде протягом 30 днів від дня народження дитини, батьки можуть звернутися за фінансовою компенсацією. Водночас із 1 липня з’явиться право вибору – пакунок або гроші.

Як зазначають чиновники, пакунки малюка надає організація "Юнус", яка підпорядкована міжнародній організації ЮНІСЕФ, що діє при Організації Об’єднаних Націй.

Нагадаємо, що уночі на 30 січня у Броварах на вулиці Симона Петлюри у дев’ятиповерховому житловому будинку загорілась квартира.

Читати "Моя Київщина" у Telegram