#

Польський письменник Пьотр Лямпрехт завітав до Ірпеня

30.11.2023 17:40
Польський письменник Пьотр Лямпрехт завітав до Ірпеня
Фото з місця події

Письменник Пьотр Лямпрехт провів творчу зустріч в Ірпінській міській бібліотеці та презентував нову збірку віршів 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука. 

У рамках творчої зустрічі "Україна — Польща: слова, що єднають народи" Андрій Кравчук обговорив з польським гостем можливість реконструювати будинки на території парку Письменників. Згодом на цій території планують проводити мистецьки заходи, в тому числі й міжнародного формату.

Наприкінці зустрічі отримав у подарунок збірку Пьотра Лямпрехта "Це місце" перекладену на українську мову Юрієм Завадським. У свою чергу, подарував гостеві примірники україномовного та англомовного видання книги "Битва за Ірпінь" Петра Щербини

— зазначив Андрій Кравчук.

Він додав, що фундамент для літературної співпраці України та Польщі вже закладений. Адже упродовж останніх майже двох років у Кракові активно реалізовувався проєкт «Польща — Україна: спільнота письменників», започаткований двома літературними спілками. У рамках проєкту було представлено творчість понад тридцяти сучасних українських авторів.

Пьотр Лямпрехт – поет, заступник голови Польської спілки письменників у м. Кракові, священник, монах-августинець, секретар Польської провінції Ордену Св. Августина, вікарій у парафії св. Катерини Олександрійської в Кракові.

Нагадаємо, що діти військовослужбовців із Броварів відвідали Фестиваль прав дітей у Франції.


Читати "Моя Київщина" у Facebook