#

Понад 35% виборців не представлені в Київоблраді

18.12.2020 15:40
Понад 35% виборців не представлені в Київоблраді
Фото з мережі інтернет

За результатами громадського руху "Чесно", найвищий рівень недопредставництва в облрадах в Україні саме у Київській області – понад 35%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на громадський рух "Чесно".

Київщина на виборах 2020 року встановила антирекорд із недопредставництва виборців на обласному рівні – понад 35% виборців проголосували за партії, які не подолали п’ятивідсотковий бар’єр.

Найкраще представлені виборці у Чернігівській облраді. Тут не пройшла лише одна з дев’яти партій. Відповідно, лише 3% виборців віддали голоси за непрохідну політсилу. У Черкаській облраді рівень недопредставництва складає 26%, а у Сумській – 24%, – зазначають громадські активісти.

Рівень недопредставництва в  Київраді  складає 27%. Після минулих виборів у 2015 році цей відсоток був значно більшим – 37%.

При цьому, зауважується в дослідженні, на минулих місцевих виборах 2015 року у Київській облраді рівень недопредставництва виборців у складав 13%. Натомість у 2020 році він зріс мало не втричі та становить понад 35%.

Нагадаємо, що голова Київоблради Олександр Скляров відповів на запит журналіста "1+1" з приводу продажу за каденції КОР минулого скликання нежитлових приміщень у місті Київ.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: