#

Понівечений Центральний будинок культури в Ірпені "заговорив" голосом соліста Kalush Orchestra (ВІДЕО)

22.09.2022 12:36
Понівечений Центральний будинок культури в Ірпені "заговорив" голосом соліста Kalush Orchestra (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У рамах проєкту Українського інституту "Postcards from Ukraine" ("Листівки з України") соліст гурту "Kalush Orchestra" Тимофій Музичук озвучив відео, присвячене зруйнованому росіянами Центральному будинку культури Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ITV.   

Проєкт передбачає розповсюдження листівок із інформацією про об’єкти культури, що постраждали від російських загарбників, та створення відеороликів із розповідями про такі об’єкти.

Тимофій Музичук сказав на відео:

Сьогодні я говоритиму за того, хто сам сказати вже не може. Це Центральний будинок культури Ірпеня. Він з’явився одним із перших у повоєнній Україні. І не тому, що так вирішила влада, а тому що захотіли самі люди і збудували його своїми силами й коштом. Тут вони співали, танцювали, влаштовували мовні клуби та вистави, ходили на концерти артистів, яких любили. Виступав тут і я з фольклорним ансамблем "Кралиця". На сцені, якої вже більше немає.

Він розповів, що в ході запеклих боїв, які розпочалися на підступах до столиці України після нападу Росії, прийняв на себе удар і Будинок культури, який 70 років гуртував довкола себе жителів міста.

Нагадаємо, що мер Ірпеня провів розмову із мером мексиканського міста Тлахомулько Сальвадором Замора.


Читати "Моя Київщина" у Facebook