#

Популярний журнал склав рейтинг унікальних місць для відпочинку під Києвом

11.06.2020 11:14
Популярний журнал склав рейтинг унікальних місць для відпочинку під Києвом
Фото з мережі Інтернет

Модний журнал НВ Style оприлюднив топ-5 місць , які розташовані в радіусі 200 км від столиці й де можна відпочити в оточенні чистої природи, поплавати на човні, розбити наметовий табір, навчитися гончарству, зайнятися скелелазінням і спробувати сплав на байдарках

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "НВ Style".

Очолює список історична місцевість за 21 км від центру столиці – Пуща Водиця. Сюди можна дістатися за 35 хв та насолодитися прогулянками для в лісі, поїздити на велосипеді, влаштувати пікнік на березі озера і поплавати на катамарані або човні. До Пущі-Водиці можна доїхати трамваєм № 12 від Контрактової площі або на маршрутці № 226 від метро Нивки.

Наступним місцем відпочинку, яке необхідно відвідати, є етнографічний парк Українське село, який розташований за 40 км від центра Києва. Доїхати туди можна за годину на автомобілі або рейсовому автобусі № 773 Київ-Миколаївка, який відправляється від метро Святошино. Зупинка Вертолітна, на якій треба виходити, знаходиться між селом Бузова і Миколаївка.

Цей комплекс знаходиться в селі Бузова Києво-Святошинського району. Тут можна ознайомитися з давньою українською архітектурою, народними ремеслами, відвідати музей, храм або майстер-класи з ковальства і гончарства. В Українському селі є невеликий контактний зоопарк, де можна побачити поросят, ослів, поні і оленів. На території Українського села можна скуштувати традиційні українські страви — червоний борщ, вареники, голубці, а також соління і домашній хліб.


Ще два місця, які заслуговують уваги, — Коростишівський каньйон і Коростишівський кар'єр, які розташовані в Житомирській області за 110 км від Києва. Доїхати туди можна за 1.5 – 2 години на власному транспорті або на міжміському автобусі до Коростишева від метро Житомирська або від Центрального автовокзалу біля метро Деміївська.

Коростишівський каньйон і кар'єр знаходяться в оточенні соснових лісів.

У каньйоні є спеціальні скеледроми для скелелазів, де також навчають усіх охочих. Все необхідне спорядження видають на місці.  Трохи далі на в'їзді в місто знаходиться Коростишівський кар'єр — тут на місці затопленого гранітного кар'єру утворилося штучне озеро бірюзового кольору.


Також варто відвідати ландшафтний парк в селі Буки Сквирського району за 130 км від центру. Добратися до парку можна за 2 години на своєму автомобілі або на автобусі до Білої Церкви, а потім пересісти на маршрутку до села Буки.

Ландшафтний парк, який справедливо вважають одним із найкрасивіших парків України, заснував підприємець Іван Суслов, який викупив 2,7 гектара землі, на якій раніше був смітник, і створив парк.

Зауважимо, що парк ділиться на 2 частини: вхід в першу частину — безкоштовний. Тут знаходиться легендарний фонтан з Майдану Незалежності, який простояв в центрі столиці близько 20 років і був демонтований, а також храмовий комплекс — дзвіниця і невелика затишна церква. До другої частини вхід платний — там розташовані маєток господарів, водоспад і Алея казок, яка складається зі скульптур персонажів мультфільмів. Також на території є невеликий зоопарк, де живуть олені, поні, павичі і навіть ведмеді і леви.


Вартий уваги також Буцький каньйон у Черкаській області за 185 км від Києва. Доїхати туди можна за 3 години можна на автомобілі або на рейсовому автобусі з центрального автовокзалу Києва спочатку до Жашкова, а потім ще 35 км до села Буки на автобусах, які проходять повз.

Скельний каньйон розташований на річці Гірський Тікич біля села Буки Черкаської області. Його також називають "маленькою Швейцарією". Каньйон має приблизно 5 км довжини і досить вузький — ширина в різних місцях річки коливається від 20 до 40 метрів. Гранітам каньйону близько двох млрд років. Це місце користується популярністю серед скелелазів і любителів рафтингу, які можуть відправитися в сплав на байдарках по Гірський Тікичу.


Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 11 червня поточного року на Київщині зафіксували 1919 випадків захворювання на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook