#

Порошенко передав комплект оптичної розвідки білоцерківській бригаді Чорних Запорожців (ФОТО)

22.07.2021 15:04
Порошенко передав комплект оптичної розвідки білоцерківській бригаді Чорних Запорожців (ФОТО)
Фото з місця події

П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, який перебуває на Донбасі, передав перший комплект оптичної розвідки для 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Главком".

Цитує Порошенка пресслужба партії:

72-га бригада імені Чорних Запорожців для мене дуже близька. І я пишаюся, що коли ми обирали назву 72-ї, я підтримав пропозицію бригади, щоб присвоїти саме це ім’я. Із Авдіївкою, з "промкою" історія 72-ї бригади дуже тісно пов’язана.

Петро Порошенко пам’ятає, як в 2016 році приймалося рішення про початок наступу, вибиття російських найманців і можливість отримати контроль над дорогою, над Ясинуватською розвилкою.

Він додав:

Я пам’ятаю, яку ціну було заплачено в січні 2017 року. Скільки життів було віддано, щоб зупинити просування російських військ, взяти "промку" під контроль, відкинути ворога. 72-а бригада до цього була безпосереднім чином долучена. Разом з 93-ю, 80-ю, 54-ю, 56-ю, 58-ю. Це – символ слави і символ честі ЗСУ.

Він нагадав, що неодноразово бував у 72-ій бригаді – зустрічалися у 2018 році в Бахмуті. Тоді лідер ЄС пообіцяв, що приїде в Білу Церкву зустрічати у 2019 році, коли було перше виведення із зони Операції Об’єднаних Сил:

Сьогодні ми у вас із нашою командою, командою народних депутатів, добровольців, волонтерів.

Кошти на першу партію техніки – 560 тис грн – збирали гуртом волонтери, половину додав Фонд Порошенка. Вартість повного комплекту відеоспостереження – більше трьох млн грн.

Нагадаємо, що 23 липня у місті Біла Церква на Торговій площі відбудеться виставка спортивних автомобілів.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: