#

Пожежники Бородянщини вчилися рятувати людей під час виникнення аварії на АЗС

26.04.2021 12:37
Пожежники Бородянщини вчилися рятувати людей під час виникнення аварії на АЗС
Фото з місця події

У п’ятницю, 23 квітня, у селищі Пісківка працівниками Бородянського районного відділу спільно було проведено тренування з питань цивільного захисту на ДП "Тетерівський лісгосп"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Бородянський РВ ГУ ДСНС України у Київській області" у Faсebook.

Зауважується, що тема тренування була "Дії органів управління та сил цивільного захисту при виникненні техногенної аварії на АЗС (розгерметизація під час заправки автомобіля). Евакуація людей і матеріальних цінностей із зони можливого ураження".

За легендою в результаті порушення технологічного процесу на АЗС підприємства стався витік бензину з подальшим займанням на автозаправній станції. Причина розгерметизації невідома. В рамках реагування на надзвичайну подію працівниками диспетчерської служби задіяно загально-об’єктову систему оповіщення, евакуйовано весь персонал, який знаходився у небезпечній зоні. Враховуючи наявність легкозаймистої рідини в наливних комунікаціях, можливий вибух з послідуючим розповсюдженням вогню на поруч розташовану адмінбудівлю та автотранспорт, черговим розрахунком пожежно-сторожової охорони лісгоспу проводились роботи по охолодженню резервуару з пальним та захист адмінбудівлі, до прибуття підрозділів ДСНС.

У процесі тренування фахівці ДСНС спільно з представниками об’єкту ДП "Тетерівський лісгосп" ознайомилися та побачили в дії роботу сучасної системи спостереження та моніторингу за лісовими масивами "Azimuth", встановлену в диспетчерській службі лісгоспу.

По завершенню тренування, були підведені підсумки та дані відповіді на всі запитання що виникли в ході зустрічі.

Нагадаємо, що у Бородянці небайдужі люди врятували пса, який постраждав від шкуродерів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook