#

Працівники "Київоблгазу" скаржаться на мізерні зарплати (ВІДЕО)

07.10.2018 10:26
Працівники "Київоблгазу" скаржаться на мізерні зарплати (ВІДЕО)
ПАТ "Київоблгаз"

Працівники газових господарств з усієї України зібралися під стінами НКРЕКП, аби добитися підвищення заробітної плати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Правда ТУТ".

Сотні людей в помаранчевих жилетах – це працівники газових господарств з усієї України. Всі вони вийшли, під стіни Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, аби вимагати покращення умов праці. 

Іван Франко працює в "Київоблгазі", проте заробітна плата, яку він отримує, не дозволяє йому повноцінно забезпечувати сім’ю. Вже не один колега чоловіка звільнився, просто не маючи іншого виходу.

Нагадаємо, що журналісти показали розкішний особняк голови "Київоблгазу" Дмитра Дронова, котрий знаходиться по сусідству з маєтком Фірташа.

Подібна ситуація із заробітком по всій країні, запевняють мітингарі. І аби якось рятуватись люди виїжджають за кордон, де альтернатива значно привабливіша. Вони переконані, що їх спонукають на такий крок чиновники, які вже 3 роки затягують з перерозрахунком зарплатні працівникам газової сфери. Тож аби виправити ситуацію, працівники газових господарств вимагають відреагувати на заклики та виконати поставлені умови.

Варто нагадати, що очільник Київської ОДА Олександр Горган вручив подяку голові "Київоблгазу" Дмитру Дронову від Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана "за багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок у розвиток паливно-енергетичної галузі Київської області та високий професіоналізм".

Від самого ранку пікетуючі стояли під стінами профільної установи, і лише в обід з приміщення до них все ж вийшла голова найкомісії Оксана Кривенко. Після кількох хвилинної розмови представник установи просто пішла, залишивши людей без відповіді. Але активісти кажуть, зупинятися не збираються. Якщо впродовж тижня постанову про зміни тарифів не опублікують, то газовики обіцяють, підуть блокувати Кабмін та Адміністрацію Президента.

Навесні поточного року у прокуратурі Київщини повідомили про проведення обшуків на території підприємства "Київоблгаз" та інших компаніях, які займалися нелегальною реалізацією скрапленого газу на підконтрольних АГЗС.

Детальніше дивіться у сюжеті: 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: