#

Працівники НАБУ загубили основний речовий доказ у "газовій справі" нардепа-втікача Онищенка

21.09.2018 16:03
Працівники НАБУ загубили основний речовий доказ у "газовій справі" нардепа-втікача Онищенка
Олександр Онищенко

Національне антикорупційне бюро порушило справу про службову недбалість своїх співробітників під час розслідування "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українську правду", про це йдеться в ухвалі суду від 12 вересня.

Зазначається, що 16 лютого 2017 року в ході розслідування схеми з продажу газу, що завдала державі збитків, НАБУ провело обшук.

Тоді правоохоронці вилучили iPhone 6S, упакували його до сейф-пакету та залишили в кабінеті основних слідчих групи.

Для розслідування службової недбалості "невстановлених на даний час працівників" НАБУ намагається встановити місцезнаходження телефону та можливе його використання іншими особами.

Єдиною ідентифікуючою ознакою телефону детектив назвав "наявність SIM-картки оператору мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар".

Як відомо, 27 липня НАБУ повідомило, що завершило розслідування стосовно Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

До участі у "газовій схемі" встановлено причетність 29 осіб. 7 осіб, у тому числі нардеп Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: