#

Правоохоронці розшукали викрадене майно з церкви у Тетіївському районі (ФОТО)

04.06.2019 15:24
Правоохоронці розшукали викрадене майно з церкви у Тетіївському районі (ФОТО)
Викрадене церковне майно повернуть до храмів

Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу, яка здійснила крадіжку церковного майна в декількох релігійних установах Київської області

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Нацполіції Київської області, крадієм виявився 30-річний мешканець Харкова, який був раніше судимий за аналогічні злочини.

Деякі викрадені ікони вже впізнали священнослужителі. Так, для прикладу, священнослужитель зі Святоуспенської церкви в селі П’ятигори Тетіївського району впізнав викрадену стародавню дерев’яну ікону Божої матері-Скоропослушніци, на мішковинному полотні, яка має золоте напилення та важить близько 40 кілограм.

Церковне майно поліцейські вилучили. Слідчими розслідуються матеріали кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці перевіряють чоловіка ще по 74 крадіжкам церковного майна в області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадаємо, що 31 травня кілька невідомих осіб у балаклавах пограбували один із будинків у Ворзелі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: