#

Правоохоронці ідентифікували окупантів, які розстріляли подружжя на Бучанщині

16.02.2023 20:00
Правоохоронці ідентифікували окупантів, які розстріляли подружжя на Бучанщині
Чингіс Таряшинов та Даніїл Іщенко

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру двом військовослужбовцям рф із Бурятії, які на Київщині розстрілювали машини цивільних з дітьми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Слідство. Інфо"

Правоохоронці підозрюють у воєнних злочинах єфрейтора Чингіса Таряшинова та старшого лейтенанта Даніїла Іщенка з 5-ої окремої гвардійської танкової бригади армії рф.

За даними слідства, у березні 2022 року росіяни біля села Мила на Бучанщині розстрілювали цивільні машини на дорозі Київ-Чоп. В одній із машин перебував 31-річний Максим Іовенко зі своєю дружиною, сином та подругою сім'ї.

Перед росіянами чоловік вийшов з машини, підняв руки догори й попросив не стріляти, оскільки у салоні знаходиться його 6-річна дитина. Однак російські військові вистрелили йому в голову, дружина вбитого, Ксенія, також померла на місці від кульового поранення у груди. 

Після цього російські військові відтягнули тіло Максима від машини, а 6-річного хлопчика з пораненою подругою сім’ї спочатку відвели до великої ями, однак потім передумали й відпустили. Окупантами повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, що у березні минулого року в селі Гавронщина Бучанського району капітан збройних сил РФ убив 70-річного чоловіка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook