#

Правоохоронці Київщини затримали міжрегіональну злочинну організацію, яка займалася викраденням авто (ФОТО, ВІДЕО)

21.09.2020 16:30
Правоохоронці Київщини затримали міжрегіональну злочинну організацію, яка займалася викраденням авто (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 21 вересня, на Київщині оперативники викрили та затримали злочинну міжрегіональну організацію, яка займалася викраденням автівок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Наразі організатор та четверо виконавців ґрунтовно підозрюються у скоєнні 23 фактів незаконного заволодіння автівками на території Києва, столичної області та інших регіонів країни.

Як повідомив керівник поліції столичної області Андрій Нєбитов, 37-річний раніше судимий чоловік за крадіжки, бандитизм та угони організував групу з числа молодиків віком 28-34 років, які теж раніше мали проблеми із законом. Викрадали вони автомобілі марки Hyundai, Mercedes, КІА, Volkswagen. При цьому пропонували власникам повернути транспорт за винагороду. У разі відмови – продавали на запчастини у різні куточки країни.

Правоохоронці провели 17 масштабних обшуків за місцем проживання зловмисників та за адресами розукомплектування викрадених авто на території Києва, столичної області, Одещини та Рівненщини.

У результаті вилучено спецтехніку та засоби для викрадення автомобілів, рації, пістолети, набої, велику кількість державних номерних знаків, посвідчень водіїв та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, банківські картки, готівку та одяг, в якому вони вчиняли злочини.

Також вилучені транспорт та номерні агрегати, які перебувають у розшуку, та автівки, які здійснювали супровід викрадених автомобілів.

Зокрема, в ході проведення обшуку у Рівному, на станції розукомплектування автомобілів, поліцейські вилучили майже сотню фар до автомобілів різних марок, панелі приладів автомобілів та клімат-контролю різних марок, бортові комп’ютери.

Триває досудове розслідування за ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує членам злочинної організації  – до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі групі осіб повідомлено про підозру за  створення злочинної організації та викрадення 13 машин. Поліцейські продовжують перевіряти причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.

Нагадаємо, що у соціальній мережі Facebook опублікували рейтинг підтримки політичних партій на виборах до Київської обласної ради.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: