#

Правоохоронці викрили масштабну схему видобутку коштовного каміння на Київщині та Житомирщині (ФОТО)

23.03.2021 17:10
Правоохоронці викрили масштабну схему видобутку коштовного каміння на Київщині та Житомирщині (ФОТО)
Фото з місця події

Поліцейські викрили злочинну групу, яка налагодила підпільний видобуток корисних копалин на території Києва, Київської та Житомирської областей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу МВС України.

Слідчі дії проводилися на території Києва, Київської та Житомирської областей. Під час обшуків у фігурантів, які налагодили підпільний видобуток корисних копалин, вилучили понад 10 тонн дорогоцінного каміння та кварцової сировини. Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертизи.

У злочинній схемі були задіяні співробітники акціонерного товариства та приватні підприємці. Саме вони організували видобуток корисних копалин  топазу, берилу та кварцової сировини. Фігуранти, маючи дозвіл на користування надрами, без обов’язкового погодження проєктної документації приступили до роботи.

Видобування дорогоцінного каміння здійснювалося загально небезпечним способом, тобто із застосування бурових механізмів та без дотримання правил безпеки на виробництві. В подальшому зловмисники через підставні товариства постачали видобуті корисні копалини на ювелірний завод у Києві.

Нагадаємо, що у Боярці затримали молодика, який напав із ножем на 18-річного місцевого жителя.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: