#

Правозахисники розповіли, в яких умовах утримували полонених цивільних в Димері

18.05.2022 15:30
Правозахисники розповіли, в яких умовах утримували полонених цивільних в Димері
Фото з місця події

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch описала нові деталі злочинів російських окупантів на території Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу HRW.

Правозахисники поспілкувалися з українцями, яких окупанти утримували на заводі в Димері, та дізналися, в яких умовах ті виживали. За словами одного із полонених цивільних, його разом із друзями три дні тримали в невеличкій кімнаті, де було близько 30 людей. Інші затримані вже сиділи на заводі по кілька тижнів.

Чоловік на ім'я Ігор розповів, що вік затриманих коливався від 17 до 73 років. У кімнатці, де їх тримали, не було туалету та тільки одна пляшка води і один шланг, з якого вони пили.

Там утримували і жінок, і чоловіків. Останніх весь час залишали із зав'язаними руками та очима. Оскільки місця було дуже мало, люди мусили спати по черзі. 23 березня людей почали відпускати невеликими групами. Російські солдати обіцяли, що розстріляють їх, якщо ще раз побачать.

Під час перебування на заводі цивільних допитували. Окупантів цікавило, чи служили вони в армії. Якщо відповіді їх не влаштовували, полонених били та катували електрошокерами.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ оновив інформацію про загальні бойові втрати російської армії у період із 24 лютого до 18 травня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: