#

Президент запросив Меркель і Саркозі в Бучу, аби побачили наслідки своєї співпраці з бункерним тираном (ВІДЕО)

04.04.2022 08:30
Президент запросив Меркель і Саркозі в Бучу, аби побачили наслідки своєї співпраці з бункерним тираном (ВІДЕО)
Анґела Меркель та Ніколя Саркозі

Учора, 3 квітня, після оприлюднених шокуючих фото закатованих росіянами людей із звільненої Бучі, Володимир Зеленський запросив колишню канцлерку Німеччини Анґелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі до Бучі побачити наслідки співпраці Європи з путіним

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на звернення Володимира Зеленського.

Глава Держави заявив, що потрібно зробити висновки не тільки про криваву росію, а й про політичну поведінку, що фактично дозволила цьому злу прийти на українські землі.

Зеленський сказав:

Сьогодні чотирнадцята річниця саміту НАТО в Бухаресті. Тоді був шанс забрати Україну з "сірої зони" на Сході Європи, із "сірої зони" між НАТО і росією, "сірої зони", про яку в москві думають, що їм тут усе дозволено. навіть найстрашніші воєнні злочини.

Володимир Зеленский розповів, що через свій безглуздий страх перед росією, політики, ще у 2008 році відмовили Україні у вступі до НАТО:

Вони думали, що, відмовивши Україні, зможуть заспокоїти Росію, зможуть переконати її поважати Україну й нормально жити поруч з нами.

За 14 років після того помилкового розрахунку Україна пережила революцію і 8 років війни на Донбасі. А тепер українці боряться за життя та незалежність у найстрашнішій війні в Європі за увесь час після Другої світової війни.

Президент звернувся:

Я запрошую пані Меркель, пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок росії. Побачите на власні очі закатованих українців і українок.

Нагадаємо, що з нещодавно звільнених територій Київщини вивезли тіла 410 вбитих цивільних.


Читати "Моя Київщина" у Facebook