#

Президент Зеленський записав "відосік" про вакцинацію (ВІДЕО)

12.11.2021 09:50
Президент Зеленський записав "відосік" про вакцинацію (ВІДЕО)
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив свою думку щодо вакцинації на території країни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на відео Володимира Зеленського в YouTube.

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що ідея загальної вакцинації зможе об'єднати всіх українців. Наразі питання вакцинації є пріоритетним. Він зазначив:

Що об'єднає завтра всіх українців, які хочуть, аби ці 40 мільйонів не перетворилися на 20? Усі вони будуть вакциновані!

При цьому у своєму відеозверненні Зеленський запевняє, що українці готові до всього й забезпечені всім. Наразі в Україні працюють 536 закладів, є 76 тисяч ліжок, із них 72 тисячі – із киснем. Медична система готова як ніколи, але, за його словами, не треба перевіряти це на собі. Зі слів Зеленського, за минулі два роки в боях на Донбасі загинули 146 українських військових, а за минулі дві доби від COVID-19 померло понад півтори тисячі українців, таким чином, за дві доби через вірус Україна втратила вдесятеро більше, ніж за два роки на війні.

Проте варто зауважити, що влада системно дискредитувала важливий процес вакцинації. Нагадаємо, що наприкінці грудня в Україну було таємно завезено партію вакцини Pfizer чартерним бортом. Припускають, що вакцину без розмитнення пронесли через Зал офіційних делегацій, прикриваючись паспортом якогось нардепа. Тоді ж була інформація, що в Україні за дозу американської вакцини потрібно заплатити від 1 до 3 тисяч євро, хоча офіційні поставки Pfizer розпочалися лише у квітні 2021 року.  

Експерти говорять, що у весняно-літній період, коли реєструвалася мінімальна кількість хворих на коронавірус, потрібно було готуватися до нової хвилі захворюваності. У держави були всі можливості, щоб провести ефективну вакцинаційну кампанію, але необхідні методи впливу не були застосовані. Окремо наголошують на неефективному використанні коштів, які були виділені на протидію поширенню коронавірусу Був час, можливість та гроші на упередження епідемії, однак за пів року існування спеціального фонду на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) не пішло жодної гривні. Кошти були перенаправлені на програму "Велике Будівництво".

Нагадаємо, що стало відомо, якими іменами у 2021 році найчастіше називали дітей Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram