#

Прокуратура оголосила підозру депутату-хабарнику з Гостомеля (ФОТО)

06.07.2018 05:48
Прокуратура оголосила підозру депутату-хабарнику з Гостомеля (ФОТО)

Вчора, 5 липня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату VII скликання Гостомельської селищної ради Олегу Поповичуку, який вимагав 1 млн грн хабара

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Вказаний депутат, знаючи, що людині необхідно 5 місць для поховання, запропонував останньому допомогти у вирішенні питання щодо видачі місць для поховання на кладовищі в смт Гостомель.

Нагадаємо, що 4 липня, під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ України затримано депутата VII скликання Гостомельської селищної ради на отриманні хабара.

Окрім цього, депутат селищної ради запропонував ще додатково 95 місць для поховання, які громадянин в подальшому може продати іншим людям.

За свої "послуги" зловмисник зажадав отримати 1 млн гривень хабара, мотивуючи це тим, що він, як депутат селищної ради повпливає на директора комунального підприємства для безперешкодного виділення місць для поховання.

Вчора, після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 282 500 гривень правопорушника затримано.

 

Депутата підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Досудове розслідування триває. Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: