#

Прокуратура Київщини хоче повернути земельну ділянку вартістю 4 мільйони

27.08.2018 11:13
Прокуратура Київщини хоче повернути земельну ділянку вартістю 4 мільйони

Було подано позовну заяву прокуратурою Київської області на повернення територіальній громаді земельну ділянку вартістю понад 4 мільйони гривень, яка входить в генеральний план забудови міста Переяслав

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що у серпні 2013 року наказом Головного Управління Держземагентства у Київській області передано у власність  громадянину земельну ділянку площею майже 1,5 га вартістю понад 4 млн грн для ведення особистого селянського господарства на території Стовп’язької сільської ради Переяславського району.

Втім, відведення у власність вказаної земельної ділянки відбулось з порушенням вимог земельного законодавства, оскільки, спірна земельна ділянка знаходиться в межах міста Переяслав і входить в генеральний план забудови міста.

Реагуючи на порушення законодавства, Бориспільською місцевою прокуратурою пред'явлено до суду позовну заяву про визнання недійсним наказу Головного управління Держземагентства у Київській області та витребування земельної ділянки площею майже 1,5 га вартістю понад 4 млн грн з чужого незаконного володіння на користь територіальної громади м. Переяслав.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: