#

Прокуратура Київщини покарала зловмисників, що напали на пенсіонерку

20.09.2018 11:37
Прокуратура Київщини покарала зловмисників, що напали на пенсіонерку

Прокуратура Київської області відстояла в апеляційні інстанції покарання двом злочинцям у виді 7 та 8 років позбавлення волі за вчинення розбійного нападу на 68-річну потерпілу

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням прес-службу прокуратури Київської області.  

Завдяки якісному підтриманню публічного обвинувачення прокуратурою Київської областіАпеляційним судом області, за результатами нового апеляційного розгляду, рішення суду першої інстанції залишено без змін, яким двох зловмисників визнано винними і засуджено до 7 та 8 років позбавлення волі.

Установлено, що в липні 2015 року двоє чоловіків, за попередньою змовою, з корисливих мотивів, проникли на територію домоволодіння в с. Демидів Вишгородського району, де вчинили розбійний напад на 68-річну жінку.

Так, зловмисники, застосовуючи до потерпілої фізичне насильство, зв’язали їй руки та ноги, заклеїли рот липкою стрічкою і, застосовуючи електрошокер, а також алюмінієві шпиці для в'язання, заволоділи ювелірними виробами та грошовими коштами  жінки в сумі 6 000 доларів США, після чого залишили місце події.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло) КК України.

За вироком суду першої інстанції обвинувачених визнанно виними та засуджено до 7 та 8 років позбавлення волі. Не погоджуючись із рішенням суду, захисники обвинувачених внесли апеляційні скарги.

За результатами судового розгляду в апеляційній інстанції, завдяки наполегливості прокуратури Київської області, визнавши достатніми докази у свої сукупності, рішення першої інстанції залишено без змін, а апеляційні скарги захисників обвинувачених без задоволення.

Вирок суду набрав законної сили. Наразі засуджені відбуватимуть справедливе покарання.

 

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: