#

Прокуратура Київщини повернула державі ділянку землі вартістю майже у півмільйона гривень

17.11.2018 17:16
Прокуратура Київщини повернула державі ділянку землі вартістю майже у півмільйона гривень

Завдяки діям прокуратури Київської області через суд було повернуто державі землі лісового фонду на території Броварського району, вартістю майже у півмільйона гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У грудні 2012 року рішенням Рожнівської сільської ради Броварського району відведено у приватну власність 3 громадянам для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд земельні ділянки площею 0,75 га, вартістю майже півмільйона гривень. Потім на підставі цивільно-правових угод громадяни відчужили землі на користь третьої особи.

Установлено, що вказані земельні ділянки  відносяться до земель лісового фонду і перебувають у постійному користуванні ДП "Вищедубечанське лісове господарство".

Так, відведення земельних ділянок лісового фонду відбулося з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування ними, а також без зміни їх цільового призначення.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним рішення Рожнівської сільської ради, скасування рішення  про реєстрацію та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП "Вищедубечанське лісове господарство".

Наразі Броварський міськрайонний суд в повному обсязі задовольнив позовні вимоги місцевої прокуратури щодо повернення у державну власність 0,75 га земельних ділянок лісового фонду

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: