#

Прокуратура Київщини повернула у державну власність 17 га землі

06.11.2018 11:38
Прокуратура Київщини повернула у державну власність 17 га землі

Днями Бориспільська прокуратура через суд повернула державі земельну ділянку площею 17 га на території Яготинського району

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.   

Завдяки вжитим заходам представницького характеру, Бориспільська місцева прокуратура в судовому порядку довела незаконність договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 17 га вартістю майже 2 млн грн на території Червонівської сільської ради Яготинського району.

Так, у  2012 році Яготинська районна державна адміністрація надала дозвіл громадянину на виготовлення землевпорядної документації з метою передачі в оренду земельної ділянки площею 17 га.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У подальшому проект землеустрою затверджено Головним управлінням Держгеокадастру в Київській області, після чого з громадянином укладено договір оренди землі строком на 7 років для ведення фермерського господарства. 

Однак, всупереч вимогам Законів України "Про фермерське господарство" та "Про оренду землі", не прийнято до уваги, що договір укладається задля збільшення меж раніше утвореного фермерського господарства, із особою, яка вже використала своє право на позаконкурсне отримання землі. 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільська місцева прокуратура звернулась до суду із позовною заявою з вимогами про скасування розпорядження РДА, наказу і визнання недійсним договору оренди землі.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: