#

Прокуратура Київщини вимагає повернути 11га землі в Іванківському районі в державну власність

11.01.2019 10:54
Прокуратура Київщини вимагає повернути 11га землі в Іванківському районі в державну власність
Фото з мережі Інтернет

Броварською місцевою прокуратурою виявила порушення вимог земельного законодавства під час відведення в оренду земельної ділянки лісового фонду на території Дитятківської сільської ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Повідомляють, що у 2012 році на підставі розпорядження Іванківської районної державної адміністрації в оренду підприємства передано земельну ділянку загальною площею понад 11 га.

Між райдержадміністрацією та цим підприємством було укладено договір оренди, за умовами якого земельну ділянку, нормативно грошовою оцінкою 2, 3 млн. грн., передано в строкове платне користування для спорудження сонячної електростанції по виробництву та розподіленню електроенергії.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Проте вказана земельна ділянка сформована за рахунок земель лісогосподарського призначення та перебуває в постійному користуванні ДП "Іванківське лісове господарство".  Але останнє не надавало дозволу на її вилучення. Крім того, зміна цільового призначення землі не проводилась. Втрати лісогосподарського виробництва при вилученні земельної ділянки не відшкодовувались.

Броварською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог земельного та лісового законодавства пред’явлено позовну заяву з вимогами визнати недійсними вищевказані розпорядження Іванківської районної державної адміністрації та договір оренди землі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: