#

Прокуратура оголосила підозру одному з рейдерів ЖК "Чайка"

26.06.2019 14:33
Прокуратура оголосила підозру одному з рейдерів ЖК "Чайка"
ЖК "Чайка"

Києво-Святошинською прокуратурою повідомлено про підозру одному із співучасників рейдерського захоплення ЖК "Чайка"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Києво-Святошинської місцевої прокуратури у Facebook.

У відомстві повідомили, що наприкінці травня 2019 року відбулося рейдерське захоплення житлового комплексу "Чайка", що належить компанії "ОМОКС". Рейдери незаконно перереєстрували підприємство, використавши електронний ключ державного реєстратора, якого не існує.

Крім того, правоохоронці встановили, що адреса підприємства "Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу" за місцем реєстрації не знаходиться, документи на підставі яких вказане комунальне підприємство було створено є підробленими.

У ході розслідування встановлено причетність до вказаного злочину 24-річного киянина, який з групою невстановлених слідством осіб розробила план протиправного заволодіння майном підприємств, установ, організацій шляхом несанкціонованого втручання до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення реєстраційних дій з метою зміни складу засновників підприємств, зміни директорів тощо.

Доведено, що підозрюваний 28 травня та 1 червня 2019 року, маючи особистий електронний ключ державного реєстратора комунального підприємства "Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу", знаючи логін та пароль до комп’ютера, через доступ до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань увійшов до вказаного реєстру та вчинив несанкціоновані дії з інформацією, а саме – вніс зміни до відомостей що містяться в держреєстрі про юридичну особу – ТОВ "ОМОКС" та ТОВ "ОМОКС ІНВЕСТБУД", достовірно знаючи, що вказана реєстраційна дія є незаконною.

Таким чином, 24-річний чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 206-2 КК України, а саме в пособництві у протиправному заволодінні майном підприємства, у тому числі частками учасників, шляхом вчинення правочинів із використанням підроблених документів підприємства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду.

Нагадаємо, що Київ та Київська область є лідерами за кількістю рейдерських атак на підприємства, зокрема, за останні сім років їх відбулося 1 253.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: