#

Прокуратура підозрює заступника голови Петропавлівської Борщагівки у шахрайстві

11.07.2018 14:48
Прокуратура підозрює заступника голови Петропавлівської Борщагівки у шахрайстві

Сьогодні, 11 липня, прокуратура Київщини оголосила підозру заступнику Петропавлівсько-Борщагівського сільського голови, який шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами громадянина в сумі майже 200 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру заступнику Петропавлівсько-Борщагівського сільського голови, який шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами громадянина в сумі майже 200 тис грн, продавши двічі паркомісця в підземному паркінгу

Установлено, що в серпні 2011 року, заступник Петропавлівсько-Борщагівського сільського голови, який також є директором одного із товариств у Києві, уклав ряд інвестиційних договорів з громадянином про участь у фінансуванні будівництва підземних паркінгів у селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Громадянином на виконання умов договорів на рахунок товариства перераховано грошові кошти в сумі майже 200 тисяч гривень.

Втім, з’ясовано, що в грудні 2011 року вказаний директор товариства уклав з двома громадянами ряд договорів про участь у фінансуванні будівництва паркінгу, де предметом договору були ті ж самі паркомісця. Після чого, між ними підписано акти прийому-передачі машиномісць та оформлено право власності.

Таким чином, заступник Петропавлівсько-Борщагівського сільського голови шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами  потерпілого в сумі майже 200 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: