#

Прокуратура повернула громаді Переяслава земельну ділянку в межах міста

06.09.2018 18:25
Прокуратура повернула громаді Переяслава земельну ділянку в межах міста

Сьогодні, 6 вересня, у прокуратурі Київщини повідомили про повернення земельної ділянки в межах Переяслава, яку незаконно віддали у приватну власність чиновники з Держземагентства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що у 2013 році Головним управлінням Держземагентства у Київській області передано у власність громадянину земельну ділянку для ведення   особистого   селянського господарства   площею   майже   1,5  га в м. Переяслав-Хмельницький.

Втім, вказана земельна ділянка знаходиться у межах м. Переяслав-Хмельницький та відповідно до генерального плану міста, плану зонування та детальних планів забудови спірна земельна ділянка відноситься до садибної житлової забудови.

Так, відведення у власніть земельної ділянки відбулось з перевищенням повноважень, оскільки Головне управління Держземагентства у Київській області не наділено повноваженнями щодо передачі у власність земель у межах міста.

Реагуючи на порушення законодавства, Бориспільською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Київській області та витребування земельної ділянки площею майже 1,5 га з незаконного володіння на користь територіальної громади м. Переяслав-Хмельницький.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: