#

Прокуратура спрямувала до суду справу депутата-хабарника з Богуслава

28.09.2018 12:28
Прокуратура спрямувала до суду справу депутата-хабарника з Богуслава
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 28 вересня, у прокуратурі Київщини повідомили про спрямування до суду матеріалів справи стосовно депутата Богуславської міськради, який отримав хабар від підприємця за отримання 30 га землі в оренду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що в квітні поточного року представник товариства звернувся до депутата райради з метою отримання в оренду земельної ділянки на території Богуславського району для ведення особистого селянського господарства.

Однак, у вказаного депутата виник злочинний умисел, шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами товариства під приводом сприяння останньому у виділенні земельної ділянки.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

При цьому, зловмисник повідомив представника товариства, що йому потрібно передати голові та депутатам однієї із сільських рад Богуславського району грошові кошти в розмірі 16 500 доларів США для прийняття ними рішення про передачу в оренду землі. Проте, вказані гроші чоловік мав намір привласнити.

Продовжуючи свої незаконні дії, депутат райради, шляхом обману отримав від представника товариства частину грошових коштів у розмірі 7 тис доларів США за сприяння у виділенні в оренду товариству земельної ділянки площею 30 га на території Богуславського району для ведення особистого селянського господарства.

Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно депутата Богуславської районної ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому у великих розмірах та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням їй влади та службового становища) КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: