#

Прокурор Генпрокуратури напав на приірпінського громадського активіста (ВІДЕО)

07.12.2018 12:33
Прокурор Генпрокуратури напав на приірпінського громадського активіста (ВІДЕО)

Стало відомо, що Валерій Зимогляд старший прокурор Генеральної прокуратури України напав на приірпінського активіста Євгена Мельничука

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на Євгена Мельничука. 

На відео чітко видно, як співробітник ГПУ вибиває із рук потерпілого смартфон. Більше того, з кадрів стає зрозуміло, що В. Зимогляд перешкоджає активісту взяти назад до рук свою ж власність та б’є його ногами. 



Причиною нападу співробітника ГПУ стало бажання Є.Мельничука отримати пояснення з приводу недостовірного повідомлення прес служби ГПУ щодо передачі матеріалів кримінального провадження проти нього до суду, яке було опубліковане, коли останній навіть не отримав обвинувального акту.

Нагадаємо в лютому поточного року ГПУ, відкрила кримінальне провадження проти Є.Мельничука та незалежного депутата-самовисуванця М.Єременка (Коцюбинсьа селищна рада Київської області) за "брудною" статтею - вимагання хабаря.

Це сталося після того як команда активістів викрила тогочасного Коцюбинського селищного голову від БПП Ольгу Матюшину на казнокрадстві під час ремонтів об'єктів муніципальної інфраструктури та освоєння коштів державної субвенції.

Матеріали кримінального провадження ґрунтуються на фіктивних доказах, лжесвідченнях та маніпулятивних інтерпретаціях фактів. Зокрема громадські активісти наголошують на підкиданні 200 у.о. США М.Єременку під час незаконного обшуку його помешкання без присутності адвоката у той час, як останній знаходився в ГСУ СБУ.

На думку активістів, дане провадження відкрите на замовлення з метою дискредитації громадських активістів та усунення перешкод для махінаторів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: