#

Прокурори Київщини документують усі воєнні злочини військових РФ із метою невідворотності покарання

28.02.2022 14:38
Прокурори Київщини документують усі воєнні злочини військових РФ із метою невідворотності покарання
Фото з мережі Інтернет

Під прицілом окупантів на Київщині опинилася насосна станція та архітектурна пам’ятка – розпочато розслідування 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на власні джерела.

Збройні сили Російської Федерації продовжують обстріли на території України. Органи прокуратури Київської області фіксують та документують усі факти протиправної діяльності окупантів. За минулу добу розпочато низку кримінальних проваджень. 

Напередодні в деяких ЗМІ повідомлялося про те, що окупанти підірвали дамбу і це загрожує підтопленням населених пунктів району та області. Наразі ця інформація не відповідає дійсності.  Так, у селі Козаровичі Вишгородського району в результаті військової агресії РФ здійснено підрив насосної станції, яка розташована в місці впадіння річки Ірпінь у Київське водосховище. 

Також збройні сили РФ здійснили артилерійські обстріли по смт Іванків Вишгородського району. У результаті ворожі снаряди влучили в музей Вишгородського державного історико-архітектурного заповідника. Через атаку музею, у якому свого часу зберігалися унікальні роботи української народної художниці Марії Приймаченко, повністю згорів. 

Крім того, здійснено обстріл житлових та громадських будівель у смт. Бородянка Бучанського району. У багатоквартирних житлових будинках вибуховою хвилею повибивало шибки.

У всіх випадках дії загарбників кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що ексдепутат Київської облради Віталій Гудзенко перерахував Збройним силам України 1 100 000 грн допомоги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram