#

Прокурори виявили порушення прав засуджених в Ірпінській виправній колонії

30.08.2018 16:09
Прокурори виявили порушення прав засуджених в Ірпінській виправній колонії

Сьогодні, 30 серпня, у прокуратурі Київщини повідомили про виявлення численних порушень у діяльності Ірпінського виправного центру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених в установах виконання покарань та дотримання у них вимог законодавства.

З цією метою організовано проведення комплексних перевірок у всіх виправних установах Київської області із залученням фахівців відповідних органів державного контролю.

Перевіркою в державній установі "Ірпінський виправний центр (№ 132)" Києво-Святошинською місцевою прокуратурою виявлено факти неналежного проведення із засудженими соціально-виховної, психологічної, профілактичної та наглядової роботи, а також випадки незаконного накладення на засуджених дисциплінарних стягнень.

Недостатніми виявились заходи адміністрації установи щодо виявлення та перекриття шляхів надходження до виправного центру заборонених предметів.

Також наявні порушення вимог протипожежного, санітарно-епідеміологічного законодавства та прав засуджених на безпечні й належні умови праці.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівки про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, які перебувають на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: